Kernteamleden v.l.n.r.: Abel de Vries, Arjan van Bommel, Peter Harms

OVER ONS

IMPAKT Ingenieursbureau (IMPAKT IB) is een samenwerkingsverband tussen Witteveen+Bos, Royal HaskoningDHV en Pilz op het gebied van Industriële Automatisering en Cyber Security in de civiele infrastructuur.

Opmaat naar IMPAKT IB

Witteveen+Bos, RoyalHaskoningDHV en Pilz werkten de afgelopen jaren in opdracht van Rijkswaterstaat samen aan het programma IMPAKT; het IMpuls-Programma Aanpak Kritieke Technische infrastructuur. De samenwerkingspartners hebben de veiligheid en beveiliging van bijna alle complexe Nederlandse kunstwerken (onder andere beweegbare bruggen, sluizen en keringen) gecontroleerd en verbeterd.

IMPAKT Ingenieursbureau

Vanuit deze succesvolle samenwerking hebben de drie partijen besloten om hun ervaring, capaciteit en expertise te bundelen in een nieuw samenwerkingsverband: IMPAKT Ingenieursbureau (IB). De adviesbureaus Witteveen+Bos, Royal HaskoningDHV en Pilz Nederland ondertekenden op 6 juni 2018 hiervoor een onderlinge overeenkomst. Hierdoor kunnen opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, provincies, gemeenten en waterschappen gebruik blijven maken van de gecombineerde hoogwaardige kennis en gezamenlijke ervaring met industriële automatisering van bruggen, sluizen, tunnels en verkeerscentrales in Nederland.

Over Witteveen+Bos

Witteveen+Bos levert advies- en ingenieursdiensten op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Met meer dan 1100 medewerkers richt het bureau zich vooral op complexe projecten, die hoogwaardige kennis en een integrale aanpak vereisen. Centraal staat de multidisciplinaire aanpak, waarbij intensief wordt samengewerkt door specialisten uit verschillende disciplines. Typerend voor Witteveen+Bos zijn de kwaliteitskenmerken deskundig, betrouwbaar en betrokken. Witteveen+Bos heeft een unieke eigendomsstructuur, waarbij de aandelen volledig in handen zijn van de medewerkers. Opdrachtgevers zijn overheden, bedrijfsleven en samenwerkingsverbanden. Zij worden bediend vanuit het hoofdkantoor in Deventer, vijf Nederlandse kantoren en internationale kantoren in België, Dubai, Ghana, Indonesië, Kazachstan, Letland, Rusland, Singapore, Verenigd Koninkrijk en Vietnam.

Kijk voor meer informatie op witteveenbos.nl

Over Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV is een onafhankelijk bureau voor ingenieursdiensten, consultancy en projectmanagement sinds 1881. De bijna 6.000 professionals wereldwijd innoveren graag door samen te werken met klanten en partners en zo een positieve impact te hebben op mensen, de leefomgeving en de economie. In een steeds sneller tempo verbinden ze de digitale met de fysieke wereld. In samenwerking met klanten en partners maken ze gebruik van data en algoritmes om problemen op te lossen of te voorkomen. Ze helpen klanten bij hun digitale transformatie en ondersteunen hen met een betere en snellere uitvoering van hun ambities. Let’s enhance society together!

Kijk voor meer informatie op royalhaskoningdhv.nl

Over Pilz Nederland

Pilz is een innovatief internationaal bedrijf in industriële automatisering en heeft wereldwijd meer dan 2.500 medewerkers in dienst. Pilz levert totaaloplossingen voor veiligheids- en automatiseringstechnologie. Naast het hoofdkantoor in Duitsland, wordt Pilz vertegenwoordigd door 42 dochterondernemingen en filialen op alle continenten. Pilz is in Nederland gevestigd in Vianen (U).

Pilz is wereldwijd de specialist in industriële automatiseringsoplossingen met als kerncompetentie machineveiligheid. Gedreven door de visie “The Spirit of Safety” gebruiken ze alle passie en knowhow om de best mogelijke automatiseringsoplossingen te bieden. Pilz is altijd op de hoogte van de laatste stand der techniek op het gebied van beweegbare kunstwerken. Ook de benodigde wet- en regelgeving behoren tot de expertise. Veiligheid zit verweven in de organisatie en is geborgd door de medewerkers.

Kijk voor meer informatie op pilz.nl

Kernteamleden v.l.n.r.: Abel de Vries, Arjan van Bommel, Peter Harms

Menu